WBS Weekend 2018

groepsfoto

Als voorjaarsactiviteit gingen we op weekend in Kemmel in de Westhoek. In het weekend van 20 tot 22 april verbleven we er in het centrum voor Jeugdtoerisme De Lork, letterlijk aan de voet van de steile klim naar de Kemmelberg. We hadden geen betere datum kunnen kiezen, want het was voor het eerst dit jaar zomers weer en dat in april! De 48 deelnemers genoten er dan ook ten volle van.

Het weer was prachtig, de omgeving fabelachtig, het eten heerlijk en de sfeer top. Het weerzien van bekende gezichten voelde aan als familie en de kinderen verdwenen al snel in de gangen en kamers van ons verblijf en in de bomen van de parktuin. We hadden er geen omkijk naar, wat heerlijk bevrijdend was en de volwassenen toeliet elkaar beter te leren kennen. Twee zoektochten door het glooiende heuvellandschap met boshyacinten in volle bloei, wijngaarden en vergezichten verrijkten onze zielen. Een huifkarrentocht leidde ons naar Wijtschate de zogenaamde “Pool of Peace,” een overblijfsel van de eerste wereldoorlog die er vandaag de dag als een aangelegde vijver uitziet. Oorspronkelijk was het een enorme krater veroorzaakt door een ondergrondse ontploffing in een tunnel, die gegraven was door de Engelsen om een regiment van Duitsers op te blazen. Alleen liep het plan spaak en moesten de Engelsen er ook aan geloven. De beladen geschiedenis achter ons latend, hopten we terug met zijn allen in onze huifkar en zetten de tocht voort naar een pareltje van een koffiehuis met een waanzinnig mooi terras: de Hollemeersch.

Terwijl de kinderen zich vermaakten met ijsjes, trampolines, en schommels – een niet een al te beste combinatie – lurkten en nipten wij aan onze koffies, wijntjes, biertjes en cocktails, genietend van een looiend vergezicht met wijnstronken en kerktorens. En ‘s avonds dansten de jongsten onder ons zich de benen van onder hun lijf, in Thomas’ disco. Bij het afscheid de volgende dag vloeide er traantjes onder sommige van onze kinderen. Ook voor ons mocht het sprookje best wat langer duren…