U bent hier

Europese Williams Syndroom Conferentie in Budapest

Van 21 tot 23 november 2014 organiseert de Europese Federatie van Williams Syndroom (FEWS) in samenwerking met de Hongaarse Williams Syndroom Vereniging (HWSA) een Europese Williams Syndroom Conferentie (EWSC) in Budapest, Hongarije met als doelstellingen om de bekendheid van het syndroom te vergroten, om de betrokkenen elkaar beter te leren kennen en om internationale samenwerking onder experten te versterken.
De vorige Europese WS Conferentie werd georganiseerd in Parijs in 2008. De FEWS leden realiseerden zich dat het tijd was voor een volgende conferentie, aangezien de ontwikkelingen snel vooruit gaan, ook in het domein van het Williams Beuren Syndroom. Een aantal van de meest gerenommeerde wetenschappers zullen er spreken en ook ideeën uitwisselen met andere experten en families.
Deze conferentie wil ervoor zorgen dat de kennis en praktijken uit Europese landen met veel expertise worden gedeeld met professionele hulpverleners uit andere Europese landen met minder ervaring met het syndroom. Het uiteindelijke doel van de conferentie is om patiënten met WBS een beter leven te geven door de hulpverlening te verbeteren. Er is een Fellowship programma voor deelnemers uit die (vooral Oosteuropese) landen. De conferentie gaat volledig door in het Engels.
De volledige uitnodiging in het Engels vind je hier. Indien je geïnteresseerd bent in deze conferentie, kan je meer informatie vinden op http://conference2014.eurowilliams.org.