U bent hier

De Europese Williams Syndroom dag 2016: Resultaten van de fotowedstrijd

Vrijdag 20 mei 2016 wordt de eerste Europese Williams Syndroom dag.

Als onderdeel van de campagne om het Williams Beuren Syndroom beter bekend te maken in Europa, organiseerde de Europese Federatie van Williams Syndroom verenigingen (FEWS) een fotowedstrijd. De deelnemende foto's moesten iets met muziek te maken hebben en er moest ook een verhaal bijhoren.

Hier vind je de winnende foto en de 2 Belgische inzendingen.

Fotowedstrijd
Winnende foto Dream big Chirokamp
Dit is de winnende foto uit Spanje. De foto reflecteert de passie van onze kinderen voor muziek. Marco's gezicht toont de goedheid en onschuld van onze kinderen, maar ook hun mogelijkheden. Deze foto met als titel Dream Big werd tweede en is een Belgische inzending.

Op deze foto staat mijn zoontje Alexander, 5jaar, die het Williams-Beuren Syndroom heeft. Alexander speelt viool en leert dit met de Suzuki methode. Hierbij leert elk kind op zijn tempo en spelenderwijs in een stimulerende omgevening de universele muziektaal.

Alexander heeft er veel plezier van en heeft onlangs voor de kleuterklassen viool gespeeld. Hij was zo trots (en wij met hem) dat hij als enige dit “optreden” mocht doen. Waar hij normaal gesproken met de meeste schooltaken extra hulp nodig heeft kon hij nu eventjes een ster zijn. Vandaar mijn keuze voor een foto van hem met zijn viool.

De woorden op de achtergrond staan op een kader waar onze familiewaarden op staan: “respect one another”, “laugh out loud”, “keep your promises en vooral “dream big”. Dit is precies wat wij hem gunnen, grote (muzikale) dromen.

Deze foto is de tweede Belgische inzending.

Fran is voor de eerste keer meegeweest op Chirokamp. Op de foto zijn de kinderen een dansje aan het doen voor de ouders, die hen komen ophalen bij het eind van het kamp.

Deze fo /to heeft een heel grote betekenis voor ons omdat toen duidelijk werd dat Fran een heel leuke week heeft beleefd. Ze werd heel goed opgevangen en wou al direct terug op kamp. Onze bewondering gaat uit naar de Chiromeisjes uit Baal.

Je vindt alle ingezonden foto's op https://www.facebook.com/fewsassociation

En tenslotte…

Markeer 20 mei 2016 in je agenda en laat ons weten als je ideeën hebt om activiteiten te organiseren op deze dag.