U bent hier

Ronde van Vlaanderen voor Poco a Poco

Poco a poco is een integratieorkest. De naam staat voor beetje bij beetje', geleidelijk, langzaam. Dirigente en drijvende kracht achter dit integratieorkest is Maaike Peeraer. Op dit moment telt het orkest 80 leden, 40 mensen met een handicap, 40 mensen zonder handicap. Dat evenwicht is heel erg belangrijk. Samen muziek maken en er samen plezier aan beleven: dit is een echte inclusiegedachte. Eén van de leden van dit orkest is Thomas.

 

In 2013 bestaat Poco a poco twintig jaar. Voor deze gelegenheid gaan ze op ronde door Vlaanderen om heel Vlaanderen te tonen dat er wel degelijk muziek zit in de idee van inclusie en integratie. De passie, het engagement, het enthousiasme van de orkestleden: dat willen ze maar al te graag delen. “De Ronde door Vlaanderen” wordt de jubileumconcertenreeks, een reeks van vijf concerten: één voor elke Vlaamse provincie. Wielrennen is de rode draad van het muzikale programma dat het publiek zal meenemen langs de vele eigen(aardig)heden van Vlaanderen. Iedereen krijgt de gelegenheid om de verschillende Vlaamse culturen, streken en gewoonten te leren kennen op meer dan alleen muzikale wijze. De muziek wordt zoveel mogelijk gelinkt aan de provincie.

Zowel het oor als het oog komt aan bod. De zeer aparte manier van dirigeren alleen al, is de moeite om te zien. De dirigente gebruikt vier kleuren: geel, groen, rood en blauw, in combinatie met verschillende vormen: rondes, vierkanten en driehoeken.

Het publiek doet mee

Uiteraard wordt de muziek live gespeeld door het integratieorkest. Maar het publiek kan mee doen! Een belevingspakket met attributen en handleiding zorgt er voor dat je actief een aantal nummers mee kan ondersteunen. Ambiance verzekerd!

Praktisch

Data en locaties:

  • 26 januari 2013 om 20u: Leuven

  • 13 april 2013 om 20u: Brugge

  • 29 juni 2013 om 20u: Gent

  • 28 september 2013 om 20u: Hasselt

  • 10 november 2013 om 20u: Antwerpen

Voor meer info en tickets: www.pocoapoco.be