U bent hier

Kidconcert op 6 maart 2011

Als voorjaarsactiviteit gingen we dit jaar in groep luisteren naar een Kidconcert. Dit concert door de Filharmonie had plaats op zondag 6 maart 2011 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.
Stipt om 10u15 stopte de trein in het indrukwekkende station van Antwerpen. Twee minuten later bereikten we via het Astridplein de Koningin Elisabethzaal. Isabelle stond er al klaar om iedereen van onze groep te verwelkomen en de toegangskaarten te bezorgen. Daarna nog aanschuiven voor wie naar het toilet moest en om de jassen af te geven aan de vestiaire. En dan konden we onze plaatsen opzoeken op het balkon.
We zagen er direct een aantal bekende en herkenbare gezichten. Enkele minuten later werd het donker in de zaal. Het orkest stemde. Toen kwam de vrouw van de Zoo-directeur met haar kruiwagen op het podium en begon over haar werk met de dieren te vertellen. We zagen de beesten niet, maar hoorden ze des te beter op de tonen van Camille Saint-Saëns' Carnaval des animaux.
Daarna vertelden Ianka Fleerackers en het ganse orkest het muzikale sprookje van Peter en de Wolf. Eerst werden alle personages voorgesteld: Peter, zijn grootvader, het vogeltje, de kat, de eend, de jagers en uiteraard de wolf. Zoals het altijd in sprookjes gaat, werd het best spannend, maar uiteindelijk werd de wolf gevangen en was alle gevaar geweken. Eind goed al goed.
Ondertussen was het middag en dus tijd om samen iets te gaan eten. Bij een lekkere hap en een drankje konden we bijpraten. Daarna trokken sommigen nog naar de Zoo. Anderen trokken de stad nog in of vertrokken huiswaarts om te genieten van het prille lenteweer.