U bent hier

Geslaagde familiedag op zondag 27 september 2009

Op 27 september laatstleden vond de jaarlijkse WBS familiedag plaats op het domein Horst te Schoten. Met 130 aanwezigen was er dit jaar een recordopkomst. We konden een aantal nieuwe families verwelkomen en heel wat families met jonge kinderen. Dat toont aan dat er ondanks alle moderne communicatiemiddelen behoefte blijft aan persoonlijke contacten.
Nieuw dit jaar was de welkomststand. De aanwezigen kregen er een naambadge en een aperitief, er konden T-shirts gekocht worden en er waren brochures beschikbaar. De barbecue was naar jaarlijkse traditie tot in de puntjes verzorgd met een zeer ruime keuze aan vlees en groenten. Samen met het nazomerweer met een prachtige zon zorgde dit alles voor een zeer aangename sfeer.
's Namiddags konden we allen genieten van de voorstelling "Jaak en Maarjanneke" van Poppentheater "Den Andjoen". De interactie met de jonge en iets minder jonge kinderen was een belevenis.
Voor al wie er de volgende keer wil bij zijn: in 2010 gaat de familiedag door op zondag 19 september. Noteer die datum alvast in je agenda.
De doelstelling van de familiedag is om in een gemoedelijke sfeer kennis te maken met andere families met een persoon met het Williams-Beuren syndroom en ervaringen uit te wisselen. Jonge ouders krijgen er een beeld van de evolutie die hun kind kan doormaken. Voor degenen die jaarlijks aanwezig zijn is het een aangenaam weerzien: samen vormen we een grote WBS familie!