U bent hier

Boek Musicofilia van Oliver Sacks

musicofolia

Altijd wel vermoed: de hersenen van musici zien er anders uit dan de hersenen van gewone mensen. Het corpus callosum, de hersenbalk, de bindweefselachtige verbinding tussen de twee hersenhelften, is bij musici vergroot.Je hebt er verder niets aan, maar toch is het fijn om te weten.

De Brit Oliver Sacks (74), hoogleraar in de klinische neurologie en klinische psychiatrie aan het Columbia University College of Physicians and Surgeons, schrijft het in zijn nieuwe boek, Musicofilia, vol wonderlijke verhalen uit zijn praktijk als medicus.

Sacks werd wereldberoemd met zijn boeken Awakenings, in 1990 verfilmd met Robin Williams en Robert De Niro in de hoofdrollen, en The man who mistook his wife for a hat (componist Michael Nyman maakte er een opera van).

Een hoofdstukvan het boek is gewijd aan mensen met het Williams syndroom. Sacks noemt hen supermuzikaal. In dit hoofdstuk beschrijft hij op levendige wijze Williams-personen.

Eén van onze leden schrijft er over: "Ik vond heterg leuk om te lezen. En het kan ook mensen die het Williams-syndroom nog niet kennen, een goed beeld geven. Bij deze dus een tip."